Felhasználási javaslat:
A gránátalma fanyar, gyümölcsös izével remek kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva,de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal,
mogyoróolajjal vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés
szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Frissítő italként,
egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni,
és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
Húsokhoz, halakhoz nagyon
szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy
csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek
keverednek ki belőle.
Bátran keverjük bele olajos húspácba
is, majd hagyjuk egy-két órát pihenni benne a húst. Ezután süssük
serpenyőben, vagy sütőben, az ecetnek köszönhetően sokkal puhább és
porhanyósabb lesz a végeredmény.
Értékelés-véleményezés